Dakovergangen

Door zijn unieke eigenschappen wordt aluminium vandaag steeds vaker gebruikt voor dak-toepassingen en verdringt het daarmee zink, lood en PVC. Ursus levert aluminium muurkappen, dakranden en boeiboorden op maat! Complete systemen – geleverd en onmiddellijk plaatsingsklaar.


Muurkappen

Onze muurkappen kunnen geleverd worden met diverse draagstructuren, waaronder enkele innovatieve bevestigingssystemen. De muurkappen zijn ook bijzonder geschikt voor toepassing in combinatie met thermische gevelisolatie (T.G.I.), waarbij de ophanging speciaal aangepast wordt aan het gebruikte isolatiemateriaal én aan de dikte van de isolatielaag.

Aluminium muurkappen kunnen wij naadloos integreren in het geheel. Denk maar aan de vele daktuinen en dakterrassen die mee opgenomen worden in de gevel en het dak.

Alle muurkappen worden op maat geplooid. Deze steken aan beide kanten van de muur 30mm uit en zijn waterdicht.

Ursus biedt montagebeugels aan met voldoende draagstructuur om muurkappen te installeren in combinatie met gevelisolatie. Met onze thermische gevelisolatie hebben wij eveneens speciale beugels in ons aanbod waardoor muurkappen in no-time kunnen geplaatst worden.

Andere doorsnedes op aanvraag.

Dakranden

Binnen ons gamma dakranden beschikken wij over enkele standaard dakranden.
Wij leveren deze aan in elk gewenst RAL-kleur en unieke poedercode.

Onze dakrandprofiel zijn beschikbaar met een hoogte van 60, 80 en 100mm.

Boeiboorden

De URSUS boeiboorden zijn een compleet systeem. Het laat verhoogde dakranden / boeiboorden toe bij  platte daken, laten toe om een kunstmatige opstand te realiseren en hierbij een waterdichte garantie te bieden.

Boeiboordbekleding in aluminium staat voor een extreem onderhoudsgemak en de grootste vrijheid in RAL-kleuren. Onze boeiboordsystemen garanderen de snelste montage op de markt.

De URSUS boeiboorden zijn de ideale bescherming en afwerking van uw gevelbekleding.

De URSUS manier van aanpak zorgt in één oplossing voor zowel de boeiboord- als de dakrandafwerking. Hierdoor wordt er één strak architecturaal geheel bekomen vrij van dakrandprofielen.

URSUS staat in voor:

  1. Uitbekleding van zijkanten van balkons
  2. Uitbekleding van dakoversteken
  3. Uitbekleding van luifels
  4. Uitbekleding van plafonds (enkel in aansluiting op de opstaande boeiboorden)

Onze boeiboord systemen maken het mogelijk om:

  1. Aluminium bekleding te realiseren zonder zichtbare schroeven of verlijming
  2. Dakrand te elimineren. Onze boeiboorden zijn bekleding en dakrand in één!
  3. Geen nood hebben aan een uittimmering in multiplex (ons regelsysteem laat een 3D uitregeling toe)

Een uniek montagesysteem zorgt voor een ongehoorde tijdswinst bij de plaatsing.

De URSUS boeiboorden worden door een uniek ophangsysteem gemonteerd tegen de gevel. Dit innovatieve “klik-veer” systeem laat niet alleen een snellere montage toe, maar zorgt ervoor dat een houten uitlatting en eventuele andere onderstructuur overbodig worden! De beugels zijn direct tegen de bestaande vaste structuur te monteren en laten een horizontale en verticale afregeling toe na vastzetting.

Banner tekst
Ursus,
Dakovergangen
Header image

"Wil jij meewerken aan ons succesverhaal? Bekijk dan snel onze vacatures!"

Ontdek onze vacatures