Dakovergangen | Ursus brandportal

Dakovergangen

Door zijn unieke eigenschappen wordt aluminium vandaag steeds vaker gebruikt voor daktoepassingen en verdringt het daarmee zink, lood en PVC. Ursus levert aluminium muurkappen, dakranden en boeiboorden op maat! Complete systemen – geleverd en onmiddellijk plaatsingsklaar.


Muurkappen

Onze muurkappen kunnen worden geleverd met diverse draagstructuren, waaronder enkele innovatieve bevestigingssystemen. De muurkappen zijn ook bijzonder geschikt voor toepassingen in combinatie met thermische gevelisolatie (T.G.I.), waarbij de ophanging speciaal wordt aangepast aan het gebruikte isolatiemateriaal én aan de dikte van de isolatielaag.

Aluminium muurkappen kunnen wij naadloos integreren in het geheel. Denk maar aan de vele daktuinen en dakterrassen die mee worden opgenomen in de gevel en het dak.

Alle muurkappen worden op maat geplooid. Deze steken aan beide kanten van de muur 30mm uit en zijn waterdicht.

Ursus biedt montagebeugels aan met voldoende draagstructuur om muurkappen te installeren in combinatie met gevelisolatie. Met onze thermische gevelisolatie hebben wij eveneens speciale beugels in ons aanbod waardoor muurkappen in een mum van tijd kunnen worden geplaatst.

Andere doorsnedes op aanvraag.

Dakranden

Binnen ons gamma dakranden beschikken wij over enkele standaard dakranden.
Wij leveren deze aan in elke gewenste RAL-kleur en unieke poedercode.

Onze dakrandprofielen zijn beschikbaar met een hoogte van 60, 80 en 100mm.

Boeiboorden

De Ursus-boeiboorden zijn een compleet systeem. Het systeem maakt verhoogde dakranden / boeiboorden mogelijk bij platte daken. Het maakt bovendien een kunstmatige opstand mogelijk en kan daardoor een garantie op waterdichtheid bieden.

Boeiboordbekleding in aluminium staat voor een extreem onderhoudsgemak en de grootste vrijheid in RAL-kleuren. Onze boeiboordsystemen garanderen de snelste montage op de markt.

De Ursus-boeiboorden zijn de ideale bescherming en afwerking van jouw gevelbekleding.

Onze manier van aanpak zorgt in één oplossing voor zowel de boeiboord- als de dakrandafwerking. Hierdoor krijgen we een strak architecturaal geheel, vrij van dakrandprofielen.

Ursus staat in voor:

  1. Uitbekleding van zijkanten van balkons
  2. Uitbekleding van dakoversteken
  3. Uitbekleding van luifels
  4. Uitbekleding van plafonds (enkel in aansluiting op de opstaande boeiboorden)

Dankzij onze boeiboordsystemen:

  1. Zijn er geen zichtbare schroeven of verlijming meer nodig voor aluminium bekleding.
  2. Kan de dakrand worden geëlimineerd. Onze boeiboorden zijn zowel bekleding als dakrand!
  3. Is er geen nood aan een uittimmering in multiplex (ons regelsysteem laat een 3D uitregeling toe).

Een uniek montagesysteem zorgt voor een ongeziene tijdswinst bij de plaatsing.

De Ursus-boeiboorden worden door een uniek ophangsysteem gemonteerd tegen de gevel. Dit innovatieve “klik-veer”-systeem leidt niet alleen tot een snellere montage, maar zorgt ervoor dat een houten uitlatting en eventuele andere onderstructuur overbodig worden! De beugels zijn direct tegen de bestaande vaste structuur te monteren en laten een horizontale en verticale afregeling toe na vastzetting.

Banner tekst
Ursus,
Dakovergangen
Header image

"Wil jij meewerken aan ons succesverhaal? Bekijk dan snel onze vacatures!"

Ontdek onze vacatures