Gevelbekleding | Ursus brandportal

Gevelbekleding

Met onze gevelbekledingoplossingen geven we een invulling aan het architecturale ontwerp rond gevelbekleding in aluminium. Hierbij wordt de gevel met al zijn openingen of uitsprongen als één aansluitend geheel bekeken. Oplossingen kunnen zowel volledige gevelafwerkingen omvatten als enkel de gevelaccenten. 

Aluminium gevelbekledingen vormen de perfecte combinatie van esthetiek en functionaliteit waarbij wordt gestreefd naar een perfecte integratie van anders storende elementen zoals garagepoorten, toegangsdeuren, enz.


Vlakke gevelbekleding

Als er een strakke en minimale look wordt gevraagd, is vlakke aluminium gevelbekleding vaak de oplossing. Wij ontwikkelden bovendien ook een performante achterliggende draagstructuur die een eenvoudige en snelle installatie mogelijk maakt.

Toepassingen:

 1. Geventileerde vlakke gevelbekleding
 2. Uitbekleding van dakkapellen
 3. Boeiboorden en plafonds in aluminium

Draagstructuren

Ursus beschikt over een scala aan eigen achterliggende draagstructuren. Van een performante draagstructuur voor geventileerde gevelbekledingen tot een eigen draagstructuur voor cassettes. Meer info op aanvraag.

Bekleding van speciale 3D vormen

Soms moeten iets complexere vormen worden uitbekleed. Bijvoorbeeld dakkapellen uitbekleed in aluminium – luifels of schuine vlakken. Door de jaren heeft Ursus zich toegelegd op deze specialisatie. Wij kunnen hier optreden als externe partner om deze opdrachten in onderaanneming uit te voeren met ons zusterbedrijf URSUS PROJECTS - www.ursusprojects.be. Bovendien kunnen we jou met onze technische dienst begeleiden in de uitvoering van deze complexe opdrachten.

Cassettes - K7

Ook hier is de combinatie van een eigen draagstructuur voor aluminium cassettes noodzakelijk om daadkrachtig te kunnen handelen. De aluminium cassettes zelf kunnen worden aangeleverd in gelaste of niet gelaste uitvoering, gepoederlakte versie of uitgevoerd in stock anodisatieplaten, allemaal volgens de beschikbare budgetten.

Aluminium gevelcassettes zijn bijzonder geliefd in de hedendaagse architectuur en dit omwille van hun cleane uitstraling, hun strak design en hun eindeloze mogelijkheden qua kleurencombinaties. Ursus ligt mee aan de basis van deze succesvolle trend en is uitgegroeid tot een belangrijke speler in dit segment.

Bij de nieuwe bouwmethode waar de traditionele spouw- en buitenmuur worden vervangen door ruimere isolatie en een gevelbekleding hebben aluminium gevelcassettes een streepje voor op alternatieve gevelbekledingen.

Onze cassettes zijn verkrijgbaar in alle mogelijke RAL-kleuren, zijn oneindig moduleerbaar en hebben een onbeperkte vormvrijheid.

 • - Verkrijgbaar in alle mogelijke RAL-kleuren
  - Oneindig moduleerbaar
  - Onbeperkte vormvrijheid
  - Strak design
  - Duurzaam en groen
Banner tekst
Ursus,
Gevelbekleding
Header image

"Wil jij meewerken aan ons succesverhaal? Bekijk dan snel onze vacatures!"

Ontdek onze vacatures