Over ons | Ursus brandportal

Over Ursus

Geschiedenis

Ursus werd in 2004 opgericht als gespecialiseerde subcontractor van aluminium plaat- en plooiwerk voor de ramen- en deurensector. In de loop der jaren verschoof het zwaartepunt van zuiver productiebedrijf naar aanbieder van aluminium maatwerkoplossingen voor de ruimere bouwsector.

Bijna 20 jaar later staat Ursus voor een omzet van ruim 7 miljoen euro. Ursus maakt dit waar dankzij een 40-tal ervaren, hoogopgeleid en gemotiveerde medewerkers in een sterk gestroomlijnde organisatie, via een goed uitgebouwde engineering afdeling, met intelligente, vooruitstrevende IT-toepassingen.

Ursus 4.0

Het future-proof model voor Vlaamse kmo’s bevat voor ons 3 essentiële elementen: gezond boerenverstand, innovatieve producten en voluit durven gaan in automatisering.

Met die mindset begonnen we vijf jaar geleden met het ontwikkelen van nieuwe producten. Het vormde de eerste fase van het Ursus 4.0-initiatief, naar analogie met Industry 4.0. De lancering van onze webshop ligt uiteraard ook volledig in lijn met deze aanpak.

Zoals altijd begint alles bij de medewerkers. Hun vakkennis en enthousiasme spelen in dergelijke verhalen de hoofdrol. Met het aspect ‘people’ voegen we een dimensie toe, die we Ursus 4.1 noemen.

Missie & visie

Missie

Ursus legt zich volledig toe op gestandaardiseerd maatwerk: het ontwerpen en vervaardigen van aluminium bouwmaterialen op maat. Wij ontwikkelen oplossingen voor het inkleden van gevelopeningen (ramen, deuren & poorten) en het aankleden van volledige gevels.

Als gespecialiseerde partner van de bouwprofessional bedenken wij innovatieve producten en toepassingen. We staan voor accentarchitectuur en streven bij al onze toepassingen naar een naadloos samengaan van esthetiek en functionaliteit.

Visie

Wij willen de marktreferentie zijn. Enerzijds in kwaliteit, stiptheid en flexibiliteit en anderzijds door constante innovatie in producten en diensten, werking en infrastructuur. Kwaliteit en exclusiviteit zitten vervat in het DNA van Ursus.

Waarden & cultuur

Onze waarden

Bij Ursus gaat het om talent. Iedereen krijgt kansen, ongeacht leeftijd, afkomst, geslacht of beperking. Wij hebben respect voor elkaar, voor klanten en leveranciers, maar ook voor het milieu. We dragen bij aan een duurzame toekomst in onze manier van werken en onze materiaalkeuze. In eer en geweten.

Onze cultuur

We zijn en blijven een kmo met ambitie. We kijken vooruit en willen groeien. We zijn ervan overtuigd dat onze manier van (samen)werken anders is. Uniek. Eigenzinnig. Wat resulteert in concurrentievoordeel. Ook dragen we kwaliteit hoog in het vaandel. We doen wat we beloven. Elke dag. Samen.

Because we care

Stockage & assemblage

Indien jouw aluminium producten nog verder moeten worden bewerkt, kan stockage in onze productiesite een ideale keuze zijn. Zo kunnen we de doorlooptijd verkorten en de time to market versnellen.

Wij beschikken over een ruim aanbod en denken graag met je mee.

Ursus is als kmo een van de weinige invoegbedrijven in Vlaanderen. Hierdoor kunnen wij ook perfect manuele assemblage aanbieden tegen competitieve prijzen.

Logistiek

Transport is meestal de laatste stap om jouw product in perfecte staat tot bij jouw klanten te krijgen. Ook is dit vaak de stap waarin een klant bepaalt of hij een nieuw order bij jou zal plaatsen. Dus ook hier is het belangrijk om een optimale service te garanderen.

Ursus verzorgt wekelijks ritten in Vlaanderen om kleine volumes te leveren. Voor grotere volumes doen wij een beroep op onze vaste transportpartners, die steeds een stap verder gaan dan puur transport. Zo zijn er geen logistieke kopzorgen.

Banner tekst
Ursus,
Over ons
Header image

"Wil jij meewerken aan ons succesverhaal? Bekijk dan snel onze vacatures!"

Ontdek onze vacatures