Speciale producties | Ursus brandportal

Speciale producties

Onze klanten zijn niet altijd in te delen in een bepaalde activiteit of productgroep. Dit kan komen omdat ze operationeel zijn in een nichemarkt, afwijken van standaardopdrachten of omdat ze uniek zijn in wat ze doen. De gemene deler is steeds dat ze voldoen aan alle vakkennis die wij in huis hebben. Heb jij zo’n project of een heel specifieke vraag? Ook hier kan Ursus meer betekenen dan je waarschijnlijk vandaag kan vermoeden.

Enkele voorbeelden hieronder kunnen je alvast een eind op weg zetten …


Gevelluiken

Gevelluiken dragen bij tot het creëren van een aangenaam binnenklimaat. Zonwering tegen de buitenzijde van het gebouw is een van de meest efficiënte manieren om opwarmen van de woning te voorkomen. Zo dragen gevelluiken bij tot een verminderd energieverbruik en de daaraan gekoppelde CO2-uitstoot.

Ursus beschikt over een eigen aluminium gevelluikensysteem. Dit systeem omvat zowel schuivende als draaiende gevelluiken. Samen met onze technische dienst bespreken we graag de mogelijkheden van deze luiken.

Gevelluiken kunnen zowel in woning- als in utiliteitsbouw.

Wij leveren luiken voor pergolaconstructies zoals:

  1. Schuivende luiken
  2. Draaiende luiken

Vullingen:

  1. Aluminium platen (vol of geperforeerd)
  2. Strekmetaal
  3. Lamellen (gelakt of houtimitaties)

Aluminium constructies

Soms kunnen opdrachten niet zomaar in een van onze productgroepen worden ingedeeld. Daarvoor zijn ze te uniek, afwijkend of gewoon te speciaal. Ook voor deze opdrachten kan Ursus een ideale partner zijn.

Deuren

Naast uniek maatwerk, tot een formaat van 4000 x 2000mm, hebben we ook een assortiment aan deurtrekkers en -panelen. Bekijk het aanbod op de Torix-website.

Ontwerp je eigen deurgreep of -paneel!
Naast het standaardaanbod bieden wij ook onze diensten aan om eigen ontwerpen vorm te geven. Heb je een idee? Of speciale wensen? Bespreek het met onze specialisten en we bekijken samen hoe we het maken.

Design - Exterior & Interior

Heb jij een uniek ontwerp? Iets speciaals dat niemand anders heeft? De kracht van een goed idee, is de start van alles! Contacteer ons om jouw project te bespreken en wij helpen met de uitvoering.

Dagkanten

Ursus heeft oplossingen voor de overgang van het raam naar het gevelvlak. Zo vervaardigt Ursus raamkaders, gevelkaders en gevelboxen op maat. De prefab-oplossingen worden gegroepeerd onder de merken Roundal en Windox.

Wat is het verschil tussen een raamkader, gevelkader en een gevelbox?

Raamkader
Beschikbaar als maatwerk of als prefab (Roundal).
Het schrijnwerk blijft in het gevelvlak.
De uitvoering is meestal in vlak plaatwerk.
Als gelast geheel of in onderdelen, afhankelijk van situatie en budget.
Meerdere soorten systemen beschikbaar voor elke bouwsituatie.

Gevelkader
Beschikbaar als maatwerk of als prefab (Roundal).
Het schrijnwerk blijft in het gevelvlak.
Er wordt een volume-aspect gecreëerd in de gevel.
Enkel als gelast kader te verkrijgen.
Mogelijk met scherpe ‘V-cut’ hoeken.
Toepasbaar in elke situatie.

Gevelbox

Beschikbaar als maatwerk of als prefab (Windox).
Het schrijnwerk schuift mee naar de buitenzijde van de gevelbox.
Conform EPB/EPC-isolatienorm.
Aanvaarde bouwknopen.
Tot 1m overhang uit de gevel.
Maximale afmeting van 3x6m.

Op zoek naar een gestandaardiseerd en performant dagkantsysteem? In ons gamma zitten zowel raamkaders als geveldozen, die we op de markt brengen onder de naam Roundal. Meer informatie vind je op de Roundal-website.

De systeemoplossingen van Windox zorgen voor een extra dimensie in zowel de gevel als het dakvlak. De budgetvriendelijke prefab-raamboxen van Windox leiden niet alleen tot een besparing in tijd en geld, maar bewijzen ook dat esthetiek en energieprestaties hand in hand kunnen gaan, doordat alle bouwknopen EPB-aanvaard zijn.

Raamboxtoepassingen: gevelboxen, hoekboxen, dakkapellen, combiboxen en vlakke daklichten. Meer info vind je op de Windox-website.Banner tekst
Ursus,
Speciale producties
Header image

"Wil jij meewerken aan ons succesverhaal? Bekijk dan snel onze vacatures!"

Ontdek onze vacatures